ГоловнаПолітика

МЗС Росії звинуватило НАТО в підбурюванні України до продовження конфлікту на Донбасі

У Києві заяву Захарової наразі не коментували.

МЗС Росії звинуватило НАТО в підбурюванні України до продовження конфлікту на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує НАТО в підбурюванні Києва до продовження конфлікту на Донбасі. Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова в ефірі радіостанції «Вести ФМ» заявила, що НАТО «всіляко заграє з Києвом», передає Радіо Свобода.

«При цьому, перебуваючи в контакті і тісних взаєминах з київським режимом, альянс не висловлює занепокоєння стосовно того, що там [на Донбасі] відбувається, а навпаки ще більше нацьковує київських політиків, ці гарячі голови, на так звані звершення, і це відбувається багато років. Гинуть діти, жінки, люди похилого віку», – заявила Захарова.

У Києві наразі не коментували слова офіційної представниці МЗС Росії.

Нагадаємо, за даними Офісу президента України, Росія зосередила більш ніж 40 тисяч військових біля східних кордонів Україні і стільки само в Криму. Масштабні заходи з переміщення російських військ почалися в середині березня і, за оцінкою розвідки України, мають бути завершені до кінця квітня.

Країни НАТО і генсек блоку неодноразово заявляли про підтримку України на тлі нарощування Росією військ на кордонах і загострення ситуації в зоні бойових дій.

Єнс Столтенберг повідомив, що за останні тижні Росія пересунула тисячі військ у бойовій готовності до українського кордону. Це найбільше накопичення російських військ з моменту окупації Криму.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує, що Альянс підтримує Україну в умовах агресії з боку РФ не тільки на словах, а й на ділі.

Учора в Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО за участю голови МЗС України Дмитра Кулеби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram