ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив звільнити в.о. міністра енергетики Ольгу Буславець (оновлено)

Виконання обов’язків тимчасово поклали на Юрія Бойка.

Кабмін вирішив звільнити в.о. міністра енергетики Ольгу Буславець (оновлено)
Ольга Буславец
Фото: facebook/Ольга Буславец

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 20 листопада ухвалив рішення звільнити тимчасово виконувачку обовʼязки міністра енергетики Ольгу Буславець.

Про це повідомив представник уряду в парламенті Василь Мокан.

"Уряд ухвалив рішення про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету міністрів від 3 червня 2020 року №604 ("Про тимчасове покладання виконання обов'язків Міністра енергетики на Буславець О.А.)", - написав він у телеграм-каналі.

Виконання обов'язків керівника Міненерго тимчасово покладено на Юрія Бойка, котрий обіймає посаду заступника міністра енергетики.

Оновлення. У Міненерго відреагували на рішення Кабінету міністрів і повідомили, що Ольга Буславець залишається на посаді першого заступника міністра.

У міністерстві пояснили, що Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій, прийнятий парламентом 17 листопада, передбачає, що тимчасове виконання обов’язків міністра можливе лише протягом 30 днів. Рішення щодо призначення Міністра має бути прийнято Верховною Радою.

До призначення т.в.о. міністра Буславець обіймала посаду директора департаменту енергетичних ринків Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища. За словами депутата Верховної Ради Андрія Геруса, департамент Буславець у 2016 році погоджував новий порядок розрахунку ціни електроенергії, відомий як "Роттердам +".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram