ГоловнаПолітика

Данілов назвав пріоритетом України виробництво високоточної зброї

Секретар РНБО окреслив пріоритети державної політики.

Данілов назвав пріоритетом України виробництво високоточної зброї
Фото: ЦЕНЗОР

Серед пріоритетів державної політики секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов назвав виробництво високоточної зброї.

Про це він заявив під час прямого включення з Вашингтоном на тему "Квест для зрілої нації", організованого Центром американсько-українських відносин, Українським конгресовим комітетом Америки та Американською радою з питань зовнішньої політики.

"Ми уважно слідкуємо за конфліктами, які наразі тривають, і розуміємо, що нашим пріоритетом є виробництво високоточної зброї в боротьбі з окупантом", - цитує секретаря РНБО пресслужба відомства.

Секретар РНБО України також назвав серед пріоритетів реформування оборонно-промислового комплексу "з максимальною корпоратизацією та залученням країн НАТО до спільного виробництва озброєння на території України".

Олексій Данілов подякував міжнародним партнерам за надання Україні всебічної допомоги у сфері безпеки і зазначив, що на оборонні потреби Україна виділяє щонайменше 5% річного ВВП.

Данілов наголосив, що Збройні сили України стали "набагато сильнішими і добре озброєними" порівняно з тим, якими були на початку російської агресії, і поступово наближаються до стандартів НАТО, а Україна обов'язково здобуде перемогу у війні, яку розв'язала РФ.

У березні міністр оборони Андрій Таран заявляв, що адаптація ЗСУ до стандартів НАТО є недосяжною метою найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram