ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері житлово-комунального господарства, - Кучеренко

Партія хоче публічного аудиту тарифів.

"Батьківщина" вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері житлово-комунального господарства, - Кучеренко
Фото: ba.org.ua

Партія «Батьківщина» Юлії Тимошенко вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері житлово-комунального господарства і пропонує свій план наведення ладу в галузі. Про це заявив кандидат у мери столиці від «Батьківщини», народний депутат Олексій Кучеренко на брифінгу у Верховній Раді.

«Потрібен звіт уряду за рік бездіяльності та повної безвідповідальності в цій сфері. Ми вимагаємо та хочемо побачити уряд у цій залі», – наголосив він.

Олексій Кучеренко представив план дій «Батьківщини» у сфері ЖКГ, який передбачає публічний аудит тарифів, як на національному рівні, так і на рівні кожного міста та населеного пункту; завершення повного обліку споживання комунальних послуг, передусім газу, тепла. Також - створення прозорого, розумного і справедливого механізму реструктуризації боргів за спожиті послуги, створення ефективної системи захисту споживачів у сфері. Та проведення повного аудиту житлового фонду в кожному місті та в країні взагалі і повномасштабної ефективної державної програми енергомодернізації, утеплення, ефективного використання ресурсів по кожному будинку та об’єкту комунальної інфраструктури.

«Головною метою плану «Батьківщини» є виведення галузі з глухого кута і встановлення справедливості для людей. Держава не мусить перекладати на українців свої обов’язки у сфері модернізації і енергоефективності житлових будинків», – підкреслив Олексій Кучеренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram