ГоловнаПолітика

Зеленський похвалився Помпео результатами режиму "тиші" на Донбасі

Політики обмінялися думками щодо ситуації в Білорусі.

Зеленський похвалився Помпео результатами режиму "тиші" на Донбасі
Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський і Державний секретар США Майк Помпео 26 серпня провели телефонну розмову, в якій обговорили питання двосторонньої співпраці, процес мирного врегулювання на Донбасі, а також обмінялися думками щодо ситуації в Білорусі.

Про це інформує пресслужба глави української держави.

"Майк Помпео привітав Україну та весь український народ з 29-ю річницею незалежності. Володимир Зеленський відзначив важливість фінансової допомоги від США для підтримання стабільності економіки й державних фінансів України", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що глава держави наголосив на винятково важливому значенні для України співпраці зі США у сфері безпеки та вжиття заходів для забезпечення її реалізації.

Президент поінформував Державного секретаря про зусилля української сторони для досягнення прогресу у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі та подякував за незмінну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України.

"31 день триває режим "тиші" на Донбасі. На щастя, бойові втрати серед наших військових відсутні. Це стало можливим і завдяки нашій роботі, і завдяки підтримці - Європи й вашій", - додав Володимир Зеленський.

Держсекретар Майк Помпео привітав це досягнення й відзначив, що Україна має двопартійну підтримку США.

Співрозмовники обмінялися думками з низки міжнародних питань, зокрема в межах обговорення ситуації в Білорусі.

"Головне - щоб у Білорусі стабілізувалася ситуація, щоб було мирне врегулювання. Україна ніколи не втручалася й не планує втручатися у вибори будь-якої держави", - наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, президент зауважив, що не допустить будь-якого втручання України в американський виборчий процес, і будь-які спроби окремих політиків зробити певні заяви мають чітко виражений провокаційний слід спільних супротивників України та США.

Володимир Зеленський відзначив, що більш детально деякі питання двосторонніх відносин він обговорить із заступником Державного секретаря США Стівеном Біганом під час зустрічі у Кривому Розі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram