ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" отримала членство в Міжнародному демократичному союзі

Серед інших членів союзу - Республіканська партія (США), Християнсько-демократичний союз (Німеччина), Консервативна партія (Велика Британія).

"Європейська Солідарність" отримала членство в Міжнародному демократичному союзі
Фото: eurosolidarity.org

Партія «Європейська Солідарність» отримала статус Observer Member у Міжнародному демократичному союзі (International Democrat Union). Про це лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook

«Дуже важливе рішення для нашої партії, її зміцнення та міжнародних позицій! «Європейська Солідарність» отримала статус спостерігача в Міжнародному демократичному союзі як перший етап до повноправного членства в цій впливовій світовій політичній сім’ї», – пише Порошенко. 

Міжнародний демократичний союз – це платформа, яка сприяє розвитку демократії та політиці правоцентристів по всьому світу. Засновниками IDU були прем’єр-міністр Великої Британії Маргарет Тетчер, тодішній віцепрезидент США Джордж Буш, мер Парижа та згодом президент Франції Жак Ширак, канцлер Німеччини Гельмут Коль та багато інших партійних лідерів. 

Сьогодні до організації належать понад 80 партій із понад 60 країн з усього світу. Серед партій-членів: Республіканська партія (США), Християнсько-демократичний союз (Німеччина), Консервативна партія (Велика Британія). Головою організації є колишній прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер. 

«Європейська Солідарність» подала заявку на членство в IDU влітку 2019 року. Згідно з правилами, партія-кандидатка повинна отримати політичну підтримку партії, яка вже є членом організації. Таку підтримку забезпечила шведська партія Модератерна.

29 липня 2020 року відбулося засідання членів IDU в онлайновому форматі з метою розгляду заявок на членство партій-кандидаток. У засіданні під головуванням Стівена Гарпера взяли участь понад 70 учасників з усього світу, серед яких Іванна Климпуш-Цинцадзе та Вірджинія Дронова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram