ГоловнаПолітика

Труханов: в Одесі з'явиться сучасний багатофункціональний спорткомплекс

Концепція проектованої Одеської арени - створення сучасного багатофункціонального спортивного, розважального та громадського комплексу.

Труханов: в Одесі з'явиться сучасний багатофункціональний спорткомплекс
Фото: пресс-служба

Одеса претендує на звання не тільки культурної, але і спортивної столиці України. Про це заявив одеський міський голова Геннадій Труханов в рамках презентації концепції міського спортивного проекту "Будівництво Палацу спорту по вулиці Центральний аеропорт", пише РБК-Україна.

"Сьогодні дуже важливо розвивати спортивну інфраструктуру. І якщо з кількістю нових багатофункціональних спортивних майданчиків Одеса лідирує, то сучасного багатофункціонального критого спортивного комплексу в місті немає. Тому з 2016 року нами ведеться активне опрацювання проекту створення в місті Одесі сучасного Палацу спорту", - заявив мер Одеси.

За його словами, концепція проектованої Одеської арени - створення сучасного багатофункціонального спортивного, розважального та громадського комплексу, який дав би нові імпульси для життя міста, став би новим центром тяжіння.

Фото: rbc.u

Повідомляється, що в арені будуть створені відповідні сучасним вимогам умови для розвитку культурного і спортивного життя, організації мистецьких заходів високого рівня. Загальна площа багатофункціональної арени становитиме понад 8 тисяч квадратних метрів.

У проекті також сформовано новий публічний простір міста - площа, яка може бути використана для міських свят, культурних заходів, розваг, ярмарків.

"На сьогодні, на підставі міжнародного досвіду та вимог до проведення змагань, підготовлено передпроектну пропозицію, щоб федерації й спортсмени дали свої рекомендації та пропозиції. Після чого проект буде доопрацьований, і підготовлена проектно-кошторисна документація", - додав Труханів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram