ГоловнаПолітика

Група послів G7 опублікувала план підтримки реформ в Україні

Він включає п'ять блоків.

Група послів G7 опублікувала план підтримки реформ в Україні
Фото: yuzle.com

Група підтримки реформ в Україні з-поміж послів G7 оприлюднила план пріоритетів на 2020 рік. Перш за все, будуть підтримувати верховенство права і боротьбу проти корупції, йдеться на сторінці G7AmbReformUA у Twitter.

Серед іншого, йдеться про оновлення судової влади, посилення підзвітності та незалежності судів, підтримка ВАКС у винесенні ним перших вироків за корупцію високого рівня, реформування ГПУ на регіональному та місцевому рівнях і реформи, націлені на посилення захисту свободи ЗМІ і персональних даних.

У блоці "Ефективне управління" збираються розвивати підготовку до економічного розвитку і реінтеграції на сході України і Азовському морі, впроваджувати реформу децентралізації згідно з європейськими вимогами, новий виборчий кодекс і реформу державного управління на всіх рівнях.

Для економічного зростання будуть підтримувати реформу податкової та митної служб, енергетичну реформу, розробку рамкової політики і реалізацію програми приватизації державних підприємств, сильний і незалежний центробанк, виконання Угоди про асоціацію з ЄС, подальші зусилля для поліпшення ділового та інвестиційного клімату.

Для людського розвитку посли G7 сприятимуть захисту постраждалих від конфлікту, свободі їх пересування і доступу до основних послуг, виконанню рекомендацій Венеціанської комісії, впровадженню реформ у сфері охорони здоров'я, пенсій та освіти, а також інтеграції гендерної рівності в програмах реформ.

Для безпеки і оборони будуть підтримувати імплементацію закону про нацбезпеку, перехід від громадянського управління до демократичної підзвітності ЗСУ, реформу силового сектору, в тому числі СБУ, Нацполіції і Національної гвардії, а також розробку і впровадження механізмів аналізу торгівлі та інвестицій для захисту національної безпеки.

Нагадаємо, раніше посли країн "Великої сімки" нагадали Верховній Раді, що звільнення керівництва антикорупційних органів повинно проходити відповідно до законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram