ГоловнаПолітика

Евакуацію громадян з Китаю Україна проведе не останньою, - МЗС

У кінці тижня з Уханя вивезе своїх громадян Колумбія.

Евакуацію громадян з Китаю Україна проведе не останньою, - МЗС
Фото: Макс Требухов

Станом на 17 лютого евакуацію своїх громадян з Уханя здійснили 14 країн.

Про це заявив держсекретар МЗС Андрій Заєць, передає Укрінформ.

"Ми не останні в цьому списку. З тих відомостей, які є в нашому розпорядженні, в кінці цього тижня Колумбія планує своїм рейсом евакуювати також своїх громадян", - сказав він.

Чартерний рейс з Києва в Ухань і назад обійдеться державі в 4,5 млн гривень, повідомив перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

"На початку лютого цього року Мінінфраструктури та Кабмін вжили заходів для виділення коштів на забезпечення здійснення відповідного рейсу ... Вартість подібного роду чартеру становить до 4,5 млн грн. Ми були готові зі Sky Up здійснити цей рейс протягом двох тижнів, але вивчали процес щодо ситуації з розміщенням тут наших співгромадян і моніторили епідемічну ситуацію безпосередньо в Ухані", - сказав Абрамович.

Раніше повідомлялося, що літак авіакомпанії SkyUp Airlines, який буде здійснювати евакуацію українських громадян з Уханя, вилетить до Китаю майже о третій годині ночі 19 лютого і повернеться в Україну близько 8:00 ранку 20 лютого.

За даними МВС, літак забере з КНР 49 громадян України і близько 25 іноземців.

За останніми даними МОЗ, станом на 18 лютого в світі зареєстровано 73 тис. 335 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1873 летальні. Одужали 12 тис. 842 людини.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram