ГоловнаПолітика

"Батьківщина" анонсувала законопроєкт про запобігання лобізму

Такі закони є нормою для всього світу, каже Тимошенко.

"Батьківщина" анонсувала законопроєкт про запобігання лобізму
Фото: pravda.com.ua

Партія «Батьківщина» пропонує прийняти закон про запобігання лобізму за зразком американського FARA. Про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «НАШ».

«Такі закони є нормою для всього світу. У тих самих Сполучених Штатах він досить жорсткий і одночасно збалансований. Зараз наша команда адаптує цей закон до українських інститутів, і найближчим часом ми його внесемо до парламенту, щоб заборонити робити такі речі, які зараз відбуваються в країні», - підкреслила Тимошенко.

На думку лідерки «Батьківщини», президент, намагаючись догодити зовнішнім фінансовим структурам, позбавляє українців шансу жити краще.

«Якби президент діяв відповідно до очікувань людей, він мав би повністю змінити керівництво Національного банку і переглянути нищівну фінансову політику, яку проводили в країні за минулої влади. Вісім місяців минуло, але президент не змінив у Національному банку жодної людини. І там продовжує працювати фінансова піраміда, яка дозволяє викачувати з України мільярди доларів. Президент знає про це, але продовжує вести політику підпорядкування зовнішнім фінансовим структурам, не думаючи про майбутнє українців», - зазначила Юлія Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» звернула увагу на те, що влада на догоду міжнародним організаціям призначає в наглядові ради ключових компаній іноземних громадян.

"Сьогодні в «Нафтогазі» 100% наглядової ради - іноземці, в «Укрзалізниці» - 86%, в «Укрпошті» - 71,5%. «Укроборонпром» у країні, яка сьогодні веде війну, віддають очолити людині, яка має іноземне громадянство. Таке ставлення до своєї країни і перекачування мільярдних статків із доходів державних корпорацій, з нашого бюджету на рахунки іноземних структур, означає лише одне - здачу країни. Це треба зупиняти негайно!» - зазначила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко переконана, що президенту потрібно відмовитися від зовнішньої кулуарної співпраці, змінити курс й іноземних ставлеників і почати працювати в інтересах Української держави і людей.

«Насправді і уряд, і керівники ключових інститутів у країні були призначені навіть не президентом Зеленським. Призначенці є лобістами спекулятивних фінансових структур. І вони працюють саме в їхніх інтересах, не криючись, не соромлячись. Саме тому уряд потрібно замінити негайно і замінити фахівців, які будуть незалежними від зовнішніх впливів, служити Україні і втілювати стратегії національного розвитку, а не віддавати країну на поталу іноземним лялькарам для безсоромної експлуатації і споживання ресурсів, що належать усім українцям. Усі повинні розуміти: отримуєш гроші за відстоювання чужих інтересів - не маєш права працювати в державних структурах», - резюмувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram