ГоловнаПолітика

Зеленський у відеозверненні закликав українців бути сильними та єдиними

Президент записав привітання з Днем соборності України.

Зеленський у відеозверненні закликав українців бути сильними та єдиними
Фото: Скриншот видео

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з нагоди Дня соборності України. Він закликав усіх бути єдиними і сильними.

Своє звернення, оприлюднене Офісом президента, він почав з історії цього свята. Зеленський повідомив, що Акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки люди зустріли із захопленням.

"Нарешті з'явився шанс для побудови соборної і самостійної України. Але його, на жаль, було втрачено. Амбіції політиків того часу перешкодили їм досягти справжньої державної єдності. Єдності не на словах, а на ділі", - заявив він.

Зеленський зазначив, що це вчить українців принципу: "Тільки разом ми сильні". У промові він також згадав своє новорічне привітання, заявивши, що воно показало, що тема єдності болить кожному українцю.

"Але в пошуках цієї єдності ми знову сваримося. А навколо чого ми, такі різні і несхожі, можемо згуртуватися? Чи зможемо ми, не сперечаючись про минуле, рухатися в майбутнє?" - переймається президент.

На його думку, є цінності, актуальні для кожного куточка країни - це, зокрема, порядність, вихованість, толерантність, свобода і демократія.

"Я українець, тому що живу за законом. Завжди готовий в разі потреби захистити рідну землю. Я зразок для пострадянського простору: на захисті своїх прав, свободи слова, правової держави, громадянського суспільства, нульової толерантності до корупції. Я українець, тому що я плачу податки, не їду на червоний, правильно паркуюся, ніколи не сідаю за кермо напідпитку, дбаю про навколишнє середовище, вчуся критично мислити. Я українець, тому що ми найкращі в спорті, науці, IT. Я веду здоровий спосіб життя, вчу іноземні мови, підтримую рівні права для реалізації чоловіків і жінок. Поважаю права всіх меншин і всіх релігій", - перерахував цінності Зеленський.

Він заявив, що наразі бути в усьому першими для українців - це мрія. "Але спільна мрія завжди була для нас двигуном, силою, яка нам зараз потрібна".

Нагадаємо, що 22 січня у Володимира Зеленського запланований виступ на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Також заплановано кілька зустрічей з головами інших держав.

Крім того, раніше повідомляли, що в Давосі Зеленський має намір провести засідання Національної інвестиційної ради, в яку входять Гончарук, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, інші представники української влади, а також топменеджери низки великих міжнародних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram