ГоловнаПолітика

Корнієнко: перспективи ратифікації Стамбульської конвенції дуже низькі

"Але у нас є зобов'язання, і рухатися потрібно шляхом медіації".

Корнієнко: перспективи ратифікації Стамбульської конвенції дуже низькі
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Слуга народу", депутат Верховної Ради Олександр Корнієнко вважає, що перспективи ратифікації Стамбульської конвенції українським парламентом дуже низькі.

Про це він сказав у коментарі LB.ua.

"Ми розуміємо, що церква - це та інституція, де висока довіра, серед депутатів у тому числі. Перспективи прийняття Стамбульської конвенції в тому вигляді, в якому вона є, дуже низькі. Але у нас є зобов'язання, і рухатися потрібно шляхом медіації", - сказав Корнієнко.

Рада церков неодноразово заявляла, що її турбує можливість ратифікації цієї конвенції, оскільки в ній нібито йдеться про нав'язування гендерної ідеології, яка підміняє "звичне поняття біологічної статі". Церковники вважають, що це прямий шлях до популяризації одностатевих відносин.

Нагадаємо, Україна підписала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульська конвенція) ще 2011 року, але досі не ратифікувала.

У 2016 році спроба ратифікувати цей документ провалилася через поняття "гендер" і "сексуальна орієнтація".

Нинішня Верховна Рада в цьому плані дуже консервативна. Минулого тижня стало відомо, що 307 депутатів створили міжфракційне об'єднання за сімейні цінності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram