ГоловнаПолітика

Друга підозра Павловського стосується залякування активістів і депутатів у Херсонській області

Фігурант справи про вбивство Гандзюк проходить за ще чотирма статтями КК.

Друга підозра Павловського стосується залякування активістів і депутатів у Херсонській області
Фото: Диана Буцко

Друга підозра Ігоря Павловського, якого судять за звинуваченням у причетності до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, стосується керівництва злочинною організацією, яка залякувала депутатів Олешківської райради і знищувала майно активістів.

Текст підозри зачитав прокурор під час засідання в Печерському районному суді Києва, де Павловському мають обрати запобіжний захід.

Павловського підозрюють у злочинах за статтями 255 (створення злочинної організації), 294 (масові заворушення), 194 (умисне пошкодження майна), 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. Звинувачення попросило суд узяти підозрюваного під арешт без права виходу під заставу.

За даними слідства, в організацію входили ще один фігурант справи про вбивство Гандзюк Сергій Торбін, його бізнес-партнер Сергій Брага та "інші невстановлені особи".

"Метою її учасників було вчинення злочинів, пов'язаних зі знищенням майна, злочинів проти громадської безпеки, а також здоров'я і життя людини", - заявив прокурор.

За словами звинувачення, Павловський наказав улітку 2018 року спалити автомобіль Організації патріотичних громадян "Кордон" з метою залякати бізнесменів Олександра Цегельника і Юрія Марудового.

Крім того, в підозрі йдеться, що організація Павловського тиснула на депутатів Олешківської райради, аби ті не висловлювали недовіру знайомій Павловського Олені Кравченко-Скалозуб. "Павловський на початку травня... організував масові заворушення біля будівлі Олешківської райради", - зазначив прокурор.

Адвокат Павловського тим часом підкреслив, що ця підозра не стосується справи Гандзюк, як напередодні повідомили правоохоронці.

"Зазначена справа не має жодного стосунку до Катерини Гандзюк. З усіх статей, перерахованих у клопотанні, прокурорами описано тільки дві події. У всіх цих справах вказано одних і тих самих постраждалих, які є членами ОЗУ, названої ними ж "Кордон", - сказав адвокат.

Захисник вважає, що в клопотанні про взяття під варту прокурори не надали доказів, що Павловський керував злочинною організацією.

Нагадаємо, що Ігоря Павловського вважають посередником між замовниками та виконавцями вбивства Катерини Гандзюк, його судять в Одесі.

20 січня 2020 року його затримали згідно з новою підозрою як керівника злочинної організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram