ГоловнаПолітика

УН: послом України у США стане постпред в ООН Володимир Єльченко

Дипломат переїде з Нью-Йорка до Вашингтона.

УН: послом України у США стане постпред в ООН Володимир Єльченко
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Новим послом України у Сполучених Штатах Америки стане постійний представник при ООН Володимир Єльченко. Посол Олег Шамшур, який претендував на цю посаду, нібито відмовився від неї за станом на здоров'я.

Про це пише агентство "Українські Новини" з посиланням на джерело у дипломатичних колах.

Посада посла України у США вакантна з 19 липня, коли звільнили Валерія Чалого.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 10 жовтня повідомив, що визначився з кандидатурою посла України в США, проте не назвав прізвище.

Єльченко народився 27 червня 1959 року у Києві. Закінчував Київський державний університет імені Тараса Шевченка (факультет міжнародних відносин і міжнародного права). На дипломатичній службі - з 1981 року.

При Союзі працював на секретарських посадах. У 1993 році був спостерігачем з цивільних питань Миротворчих сил ООН у колишній Югославії (UNPROFOR), Хорватії. Після цього обіймав посади заступника начальника і начальника Управління міжнародних організацій МЗС України

У 1997-2000 роках був постійним представником України при ООН, у 2000-2001 роках - представником у Радбезі ООН. У ці ж роки був заступником міністра закордонних справ.

У 2001-2003 роках - заступник державного секретаря і державний секретар МЗС України, у 2003-2005 роках - перший заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату МЗС України. Потім кілька років був послом України в Австрії та представником України при міжнародних організаціях у Відні.

У 2010 року його призначили послом у Росії, але у березні 2014 року його відкликали з Москви через російську агресію.

Наприкінці 2015 року Єльченка призначили постійним представником України при ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram