ГоловнаПолітика

Волкер має намір завтра виступити перед Конгресом США щодо імпічменту Трампа

Експосол США у Києві Йованович дасть свої свідчення 11 жовтня.

Волкер має намір завтра виступити перед Конгресом США щодо імпічменту Трампа
Фото: twitter

Колишній спецпредставник США по Україні, високопоставлений дипломат Держдепартаменту штатів Курт Волкер завтра, 3 жовтня, має намір виступити перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту президента Дональда Трампа. Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на два джерела, ознайомлених з цією ситуацією.

"Колишній спецпредставник США у переговорах по Україні Курт Волкер планує виступити зі свідченнями цього четверга (3 жовтня) перед трьома комітетами Конгресу", - йдеться у повідомленні.

Волкер входить до списку з п'яти колишніх і нинішніх чиновників Держдепартаменту США, імена яких згадувалися у рапорті інформатора щодо можливого тиску Трампа на Україну.

Окрім того, у цьому списку згадується також експосол США у Києві Марі Йованович. Згідно з інформацією телеканалу, вона виступить перед Конгресом 11 жовтня.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Трамп у телефонній розмові тиснув на Президента України Зеленського і погрожував відкликати переведення фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

Телефонна розмова Зеленського з Трампом стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють у тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах у 2020 році.

1 жовтня Конгрес США запросив у адвоката Трампа Руді Джуліані надати усі документи, пов'язані з можливим тиском на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram