ГоловнаПолітика

Порошенко знову не прийшов на допит у ДБР

"Йдеться про провадження, яке стосується можливого втручання в діяльність суддів".

Порошенко знову не прийшов на допит у ДБР
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в середу не з'явився на допит у Державне бюро розслідувань.

Про це повідомила прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Петро Порошенко не з'явився на допит. Повістку буде направлена повторно", - сказала вона.

Прессекретарка пояснила, що йдеться про кримінальне провадження, яке стосується можливого зловживання службовим становищем, а також можливого втручання в діяльність суддів.

"Це кримінальне провадження періоду, починаючи з 2016 року, коли почалася судова реформа, під час якої судді, у яких минав п'ятирічний термін їх повноважень, не були своєчасно замінені президентом. Таким чином, вони отримували винагороду у вигляді своєї зарплати судді, що могло заподіяти державі певних збитків, оскільки за фактом вони судочинства не здійснювали", - розповіла Іванова.

Вона також зазначила, що в рамках цього кримінального провадження вже почалися допити суддів. "Мова йде про понад тисячу суддів, які будуть допитані в рамках цього кримінального провадження", - додала прессекретарка.

Іванова наголосила, що ДБР направляє Порошенкові повістку через апарат Верховної Ради, і нагадала, що, згідно з чинним законодавством, у нього депутатська недоторканість. Найближчі допити Порошенка заплановано на 27 вересня і 3 жовтня, але повторні повістки можуть направлятися і на інші дати.

Нагадаємо, раніше адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що ДБР потрібні не свідчення експрезидента, а постійні провокації під виглядом допитів.

Раніше Порошенко тричі не з'являвся на допит, оскільки перебував на пленарних засіданнях Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram