ГоловнаПолітика

Росія хоче письмово зафіксувати в Мінську "формулу Штайнмаєра"

Чергове засідання ТКГ у Мінську відбудеться 18 вересня.

Росія хоче письмово зафіксувати в Мінську "формулу Штайнмаєра"
Круглый зал переговоров в гостинице 'Президент-Отель' в Минске
Фото: belarushotels.by

Росія хоче, щоб Тристороння контактна група в Мінську письмово зафіксувала "формулу Штайнмаєра".

Про це сказав помічник президента Росії Юрій Ушаков, пише "Интерфакс".

"Ми вважаємо за необхідне напередодні саміту ["нормандської четвірки"] зафіксувати письмово в рамках Контактної групи так звану" формулу Штайнмаєра ", яка передбачає, що закон про особливий статус Донбасу починає діяти на тимчасових засадах у день виборів і на постійних засадах - після виборів і підсумкової доповіді БДІПЛ ОБСЄ", - повідомив російський чиновник.

Чергове засідання ТКГ у Мінську відбудеться 18 вересня.

Ушаков сказав, що досягнуті на минулих самітах домовленості "не завжди дотримувалися". "Ми хочемо, щоб вже була залізна домовленість, яка сприяла б тому, що потім будуть вжиті реальні кроки для врегулювання кризи", - додав він.

За його словами, підготовка до саміту йде в закритому режимі.

Дата майбутнього саміту ще не визначена. За оцінкою Ушакова, шансів, що він пройде наступного тижня, немає, а якщо підготовча робота буде успішною, то саміт можливий у жовтні. Рішення щодо дати буде залежати від досягнення попередніх домовленостей на рівні помічників голів держав, пояснив він. У Кремлі підтримують пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона провести зустріч у Парижі, додав помічник Путіна.

Нагадаємо, що формула Штайнмаєра передбачає особливий статус для Донбасу, який набуде чинності після проведення там чесних демократичних місцевих виборів. Росія при цьому повинна вивести своїх солдатів і техніку з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram