ГоловнаПолітика

Відмова від ПДЧ НАТО означає для України повернення у сферу впливу Росії, - Сюмар

"Євросолідарність" наполягає на продовженні євроінтеграційного руху України.

Відмова від ПДЧ НАТО означає для України повернення у сферу впливу Росії, - Сюмар
Фото: LB.ua

Україна повинна наполягати на отриманні ПДЧ щодо членства в НАТО, адже відступ від співпраці з НАТО означатиме повернення у сферу впливу Росії. Про це з трибуни Верховної Ради заявила народна депутатка фракції «Європейської Солідарності» Вікторія Сюмар.

Депутатка нагадала події осені 2013 року, коли на Майдан вийшли молодь, представники середнього класу і вони протестували проти двох принципових речей: згортання європейського і євроатлантичного курсів Януковичем, повернення України у сферу Росії й узурпації влади.

"Нашу фракцію турбують процеси, що відбуваються у сфері європейської, а особливо євроатлантичної інтеграції. Ті заяви, які ми почули вчора від віцепрем'єра з питань європейської інтеграції про те, що Україна не буде наполягати на отриманні Плану дій членства в НАТО - це певною мірою означає згортання євроатлантичної інтеграції України. Також ми бачимо і непрямі сигнали такого згортання. Є сигнали про те, що інструкторів НАТО вже відкликають із зони розмежування", - зазначила політик.

Народна депутатка під час промови наголосила, що Північноатлантичний альянс стане гарантією безпеки України.

"НАТО для України - це не просто блок безпеки, це не просто якась далека перспектива. НАТО для України - це єдиний спосіб гарантувати безпеку кожному українцеві в протистоянні з ядерним сусідом і агресором, який анексував Крим, окупував частину української території на сході - Росією. Якщо ми сьогодні відійдемо від співпраці з НАТО, якщо ми відмовимося від отримання ПДЧ, це буде означати, що Україна знову готова потрапити у сферу впливу Росії", - підкреслила парламентарійка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram