ГоловнаПолітика

Чорновол має намір через суд домогтися від ДБР порушення справи проти Портнова

Екснардеп стверджує, що Держбюро не робить це, порушуючи КПК.

Чорновол має намір через суд домогтися від ДБР порушення справи проти Портнова
Фото: nfront.org.ua

Член партії "Європейська Солідарність" Тетяна Чорновол має намір через суд домогтися від Держбюророзслідувань внесення її заяв проти Андрія Портнова в Єдиний реєстр досудових розслідувань і відкриття проти нього кримінальних проваджень. Про це повідомляє пресслужба "ЄС".

«Державне бюро розслідувань відмовляється порушувати будь-які кримінальні справи проти Портнова, причому абсолютно ігноруючи заявників і ігноруючи будь-які заяви в порушення Кримінального процесуального кодексу», – зазначила вона.

За її словами, незважаючи на те, що 3 вересня вона внесла дві заяви про порушення кримінальної справи проти Портнова і Кримінальний процесуальний кодекс України вимагає, щоб упродовж 24 годин ці заяви були зареєстровані, внесені в ЄРДР, вже минуло три доби і цього не зроблено.

«Це означає, що зараз керівництво ДБР порушує закон. Це означає, що вони зараз відмовляються порушувати будь-які кримінальні справи проти Портнова. Це означає, що вони просто працюють на Портнова», – заявила Тетяна Чорновол.

«Але я буду робити те, що мушу робити. Зараз я подаю в суд і буду примушувати ДБР внести мої заяви в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Вони не мали права мені відмовити за статтею Кримінального процесуального кодексу», – повідомила вона.

Тетяна Чорновол зауважила, що одна з цих заяв стосувалася узурпації влади Портновим.

«Мова йшла про те, що ви всі журналісти зараз можете подивитися фінансування передвиборчої кампанії президента Зеленського і побачити, що цілий перелік підлеглих Портнова перераховували кошти в його офіційний фонд. Тобто це і його підлеглі юристи, і помічники депутата Портнова минулих скликань, і помічники депутатської групи близької до Портнова. Різних там Пилипенків, Писаренків, авторів диктаторських законів часів Януковича. Тобто підлеглі цих осіб масово фінансували передвиборчу кампанію Зеленського», – розповіла Тетяна Чорновол.

Вона додала, що також всі були свідками, як в цей час суди приймали політичні рішення в інтересах Зеленського. «За це все Зеленський зараз активно призначає людей Портнова на вищі посади української держави. Зокрема, це Андрій Богдан, який, по суті, виконує зараз роль віце-президента», – наголосила вона.

Тетяна Чорновол зауважила: «Зовсім нещодавно було призначено нове керівництво Генеральної прокуратури України і серед тих людей, які були призначені в керівництво, є дві особи, які знову ж таки фігурують в моїй заяві, як такі щодо яких досягнуто домовленості, що після фінансування Портновим кампанії Зеленського вони надалі отримають вищі посади в державі. Це, зокрема, керівник ГПУ пан Рябошапка і перший заступник Рябошапки пан Касько».

«У своїй заяві я надаю докази, що ці дві особи близькі до Портнова і призначені саме через його лобіювання і фактично через хабар, який він давав під час президентських виборів», – повідомила вона.

Член партії зазначила, що боролася із цими особами попередні п’ять років і вони на замовлення Портнова блокували дуже багато часу спецконфіскацію активів Януковича в державний бюджет України. «Я досить багато інформації розкопала щодо цих осіб, я знаю, що вони пов’язані безпосередньо з Портновим і виконували його замовлення. Зауважу, що Богдан, Касько, Портнов одночасно працювали разом в одній фірмі «Пукшин і партнери» у 2005 році. Там вони і зійшлися і з тих пір вони ідуть по життю однією командою», – повідомила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram