ГоловнаПолітика

Самовисуванці формують у новій Раді депутатську групу на правах фракції, - нардеп Лубінець

"Ми ведемо переговори серед народних депутатів-самовисуванців".

Самовисуванці формують у новій Раді депутатську групу на правах фракції, - нардеп Лубінець
Дмитрий Лубинец
Фото: Макс Требухов

Обрані на позачергових парламентських виборах самовисуванці за мажоритарними округами планують створити свою депутатську групу, яка фактично прирівнюється до депутатської фракції.

Про це заявив обраний нардеп Дмитро Лубінець, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми ведемо переговори серед народних депутатів-самовисуванців щодо створення депутатської групи", - сказав він.

Раніше у вівторок депутат Нестор Шуфрич, який працює у підгрупі з організації першого засідання новообраного парламенту, повідомив, що Лубінець координує роботу з формування депутатської групи в Раді 9-го скликання із мажоритарників. "Ймовірно, що з мажоритарників буде створена окрема група на правах фракції. Ми це чуємо, але наразі цього не бачимо", - сказав Шуфрич.

"Він (Лубінець, - ред.) каже, що буде 20 (нардепів у групі), а, може, і 30. Але ми наразі не бачимо і 12", - зазначив Шуфрич.

Нагадаємо, згідно з регламентом Верховної Ради, кількість депутатів у парламентській групі не може бути меншою, ніж кількість депутатів у найменшій фракції, створеній протягом першої сесії. Так, можна припустити, що це може бути партія "Голос" - оскільки у них є 20 мандатів (17 за списком і троє мажоритарників).

Раніше Лубінець також повідомив, що понад 25 обраних депутатів-мажоритарників висунули на посаду віцеспікера парламенту Ірину Констанкевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram