ГоловнаПолітика

Прихильники легалізації зброї зібрали 25 тисяч підписів під петицією до Зеленського

Президента просять ініціювати ухвалення закону "Про зброю".

Прихильники легалізації зброї зібрали 25 тисяч підписів під петицією до Зеленського
Фото: tengrinews.kz

Електронна петиція до президента України Володимира Зеленського з вимогою законодавчо затвердити право громадян України на самозахист зі зброєю зібрала 25 тисяч підписів.

Про це свідчать дані на офіційному сайті президента в розділі "Електронні петиції".

Петицію подано 22 серпня від імені голови наглядової ради Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація власників зброї" Георгія Учайкіна.

Прихильники легалізації зброї заявили, що Конституція гарантує право громадян на захист, "у тому числі із застосуванням зброї". Тому вони просять Зеленського ініціювати розгляд у парламенті законопроєкту про регулювання обігу зброї серед цивільного населення.

"Володіння цивільною зброєю, зокрема короткоствольною для самозахисту, має бути врешті врегульовано відповідним сучасним законом України «Про зброю», який встановить однакові для всіх чіткі, але в той самий час жорсткі правила", - йдеться в петиції.

У 2015 році одну петицію за легалізацію зброї вже скерували президенту Петрові Порошенку, але це не дало результату. Порошенко заявляв, що він проти легалізації зброї і за ускладнення процедури її реєстрації.

Зеленський теж заявляв, що він проти легалізації зброї у країні, що перебуває у стані війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram