ГоловнаПолітика

Учасники АТО з Миколаєва, скориставшись допомогою Миколаївської ОДА, відкрили Центр сімейного відпочинку Актуально

Надання одноразової допомоги для започаткування власної справи учасникам антитерористичної операції, яка вже два роки поспіль працює на Миколаївщині, об'єднує учасників АТО.

Один із таких проєктів було урочисто презентовано в Корабельному районі міста Миколаєва в середу, 21 серпня.

Минулого року за підтримки Миколаївської облдержадміністрації сім'я Параскун - Сергій (переможець обласного конкурсу на відкриття власної справи учасниками АТО - 2018) і Антоніна почали сімейний проєкт "Магазин щастя". Позитивні результати їхньої роботи надихнули на створення нового сімейного проєкту - спільно з переможцем 2019 року Андрієм Коваленком сім'я Параскун створила Центр сімейного відпочинку "Майданчик мрій".

Відзначимо, що Миколаївська область - єдина в Україні, де з'явилася і ефективно працює програма підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції. Упродовж двох років з обласного бюджету Миколаївщини для надання одноразової допомоги на відкриття власної справи учасникам антитерористичної операції виділено кошти в розмірі 2 млн грн.

З 2018 року щорічно в області оголошується конкурс проєктів серед учасників антитерористичної операції для надання одноразової допомоги для започаткування власної справи. Рекомендована вартість проєктів у межах 50 тис. грн. Допомога носить одноразовий характер і є незворотною.

У 2018 році на конкурс надійшло 33 проєкти учасників антитерористичної операції, в 2019 році - 28. Проєкти надходили зі всієї Миколаївської області. Галузі, які вони охоплюють, доволі різноманітні: Металопереробна і деревообробна промисловість, ремонт побутової техніки, бджільництво, відкриття кафе, монтаж електричних систем, вирощування птиці, косметологія, тренажерний зал, надання консалтингової допомоги, ремонтні роботи, вирощування зелені та ін.

За результатами конкурсу впродовж двох років у Миколаївській області власну справу відкрили 40 учасників антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram