ГоловнаСвіт

США відмовилися від розробки системи ПРО, на яку вже витратили $1,2 млрд

Розробникам не вдалося усунути проблеми, пов'язані з її реалізацією.

США відмовилися від розробки системи ПРО, на яку вже витратили $1,2 млрд

Міністерство оборони США оголосило про згортання розробки нової системи протиракетної оборони, яка вже обійшлася бюджету в 1,2 млрд доларів.

Про це повідомив заступник міністра оборони США з досліджень і наукових розробок Майкл Гріффін, передає Deutsche Welle.

У Пентагоні вирішили, що проблеми, пов'язані з конструкцією апарата-перехоплювача, або нездоланні, або загрожують надто високими витратами для їх усунення.

"Програми розробки іноді стикаються з проблемами. Виявивши належну старанність у розробках, ми вирішили, що шлях, яким ідемо, не буде плідним, тому ми більше не будемо йти цим шляхом", - сказав Гріффін.

Він також зазначив, що Пентагон очікує від промисловості пропозицій розробки системи озброєнь нового покоління під назвою Redesigned Kill Vehicle ("Модернізований апарат-перехоплювач"), яка захистить США від північнокорейських міжконтинентальних ракет, а також від гіперзвукової зброї, яку розробляють Росія і Китай.

У цей час Пентагон має 44 ракети-перехоплювачі, розміщені переважно на Алясці. Кожна з них запускається з підземної шахти, виходить за межі земної атмосфери і випускає там заряд, що знищує ціль силою зіткнення. Ці ракети пройшли випробування, але ніколи не застосовувалися в бойових умовах.

Нагадаємо, на початку року президент США Дональд Трамп представив першу з 2010 року стратегічну програму у сфері протиракетної оборони "Огляд ракетної оборони", в рамках якої, серед іншого, заплановано розмістити систему ПРО в космосі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram