ГоловнаПолітика

Прокуратура заочно оголосила про підозру італійському журналістові, який воював на боці бойовиків

Раньєльоні на початку 2015 прибув на територію Донецької області для служби в лавах бойовиків.

Прокуратура заочно оголосила про підозру італійському журналістові, який воював на боці бойовиків
Витторио Раньельони с главарем "ДНР" Александром Захарченко
Фото: facebook.com/vittorionicola.rangeloni

Прокуратура Донецької області заочно оголосила про підозру 27-річному громадянину Італії журналісту Вітторіо Раньєльоні, який у 2015 році воював на стороні бойовиків ДНР.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Згідно з повідомленням, італійця підозрюють за ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу.

Під час досудового розслідування встановлено, що на початку 2015 року представник зарубіжних ЗМІ Раньєльоні прибув на територію Донецької області для добровільної служби в складі одного з незаконних збройних формувань бойовиків.

"Виконуючи обов'язки військового журналіста засобів масової інформації псевдодержавного утворення «ДНР», діючи всупереч міжнародним правовим регламентаціям ведення журналістської діяльності в зоні ведення бойових дій, він неодноразово робив виїзди у військовій формі бойовиків «ДНР» в смт Гольмівський Микитівського району і в Горлівку Донецької області з автоматом Калашникова, пістолетом і боєприпасами", - йдеться в повідомленні.

Найближчим часом прокуратура звернеться до суду за дозволом на затримання підозрюваного.

Вітторіо Ніколу Раньєльоні внесено в базу сайту "Миротворець". Згідно з розміщеною на сайті інформацією, Раньєльоні - росіянин по матері, вільно володіє російською мовою. Працював в "Міністерстві інформації ЛНР", військовим кореспондентом інформагентства "LNR Today". Перекладає на італійську мову військові бюлетені і "новини з фронту". Раньєльоні заявляє, що є бійцем інформаційної та пропагандистської війни, носить військову форму і зброю, пов'язаний з італійськими організаціями Speranza і Coordinamento solidare per il Donbass.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павія (Італія) засудив до 24 років позбавлення волі українського військового Національної гвардії Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі на Донбасі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram