ГоловнаПолітика

Суд арештував майно сина Азарова

На початку серпня було розглянуто апеляцію ГПУ на відмову суду першої інстанції арештувати майно.

Суд арештував майно сина Азарова

Київський апеляційний суд арештував нерухомість ексдепутата Верховної Ради, сина експрем'єр-міністра Миколи Азарова Олексія в Україні й Італії.

Про це повідомляють Українськi Новини з посиланням на рішення суду.

Зазначено, що на початку серпня було розглянуто апеляцію Генпрокуратури на відмову суду першої інстанції арештувати майно Азарова в рамках кримінального провадження.

Генпрокуратура зазначила, що отримано докази причетності українського ексчиновника до іноземних фірм, чиї рахунки та майно просить арештувати слідство.

Апеляційний суд погодився з такою позицією і наклав арешт на 10 банківських рахунків, відкритих у Швейцарії, Люксембурзі та в Італії компаніями Sobwell Holdings Limited, Elterwood Holdings Limited, Lynnfield Enterprises Limited, Harborside EstatesLimited, Sprengen Finanse Limited, Stragenton Holdings Limited, Blaxton Investments Limited, Stichting Depositary Donau Investments Fund.

Також накладено арешт на два будинки та земельні ділянки, розташовані на території Італії в муніципалітеті Ольбія (Сассарі), містечко Гольфо Маринелла, які належать компанії AGOSTO 2012 s.r.1.

Крім того, арештовано нерухомість Азарова в Україні: два котеджі, три земельні ділянки, три житлові будинки, два домоволодіння і гараж. При цьому житловий будинок, два домоволодіння і земельну ділянку Азарова передано для реалізації АРМА.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову та його синові, ексдепутату Верховної Ради від Партії регіонів Олексію Азарову в отриманні 140 млн гривень хабара. За версією слідства, гроші були отримані 2010 року в обмін на посаду першого віцепрем'єр-міністра, яку, як відомо, в першому уряді Азарова займав Андрій Клюєв.

МВС оголосило в розшук сина Азарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram