ГоловнаПолітика

Кличко закликав Зеленського не позбавляти міста субвенцій через Богдана

"Офіс президента не може позбавляти міста коштів, передбачених держбюджетом".

Кличко закликав Зеленського не позбавляти міста субвенцій через Богдана
Фото: Макс Левин

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента і прем'єр-міністра з вимогою не позбавляти міста коштів, передбачених у Держбюджеті України на 2019 на програми соціально-економічного розвитку громад.

Про це повідомляють на офіційному сайті Кличка.

"Асоціація міст України висловлює стурбованість і переконливо просить вас втрутитися в ситуацію щодо блокування Офісом президента України напрямків Державного бюджету місцевим бюджетам коштів, визначених у розпорядженнях Кабінету Міністрів України. Ці кошти - 10 млрд гривень - передбачені в держбюджеті на 2019, і суспільство очікує їх отримання. Зволікання з напрямком фінансування на місця вкрай негативно позначиться на реалізації проєктів у громадах", - йдеться в листі Кличка Володимиру Зеленському.

Кличко підкреслює, що кошти, про які йде мова, необхідні територіальним громадам для реалізації і завершення важливих для міст проєктів. Зокрема: будівництва та ремонту шкіл і дитсадків, ремонту та благоустрою вулиць, облаштування медичних амбулаторій, інклюзивних центрів і класів.

"Це невеликі за обсягом фінансування, але дуже соціально важливі проекти, втілення яких впливає на якість життя жителів міст, селищ і сіл, об'єднаних територіальних громад. Асоціація міст України просить вас захистити їхні інтереси", - зазначив Кличко.

Такого ж листа голова Асоціації міст України направив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

Кличко підкреслив, що Офіс президента не може позбавляти міста коштів, передбачених держбюджетом. Особливо перед початком нового навчального року. Коли на місцях розраховували на фінансування, щоб закінчити ремонти в школах і дитячих садках.

"Про яку децентралізацію і самоврядування можна говорити? Якщо міста роблять безправними - спочатку забираючи кошти до Державного бюджету, обіцяючи профінансувати програми соціально-економічного розвитку, а потім роблять усе, щоб ці гроші не направляти на місця? Причому вирішують в Офісі президента", - обурився він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет Міністрів, на прохання глави Офісу президента Андрія Богдана, затримує містам виплату 7,6 млрд гривень з Фонду регіонального розвитку і 2,5 млрд гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

Сьогодні, 16 серпня, Кабмін доручив Міністерству фінансів і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства забезпечити фінансування проєктів регіонального розвитку, незважаючи на прохання голови ОП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram