ГоловнаПолітика

Парубій назвав орієнтовну дату першого засідання нового парламенту

Спікер Ради скличе першу робочу групу з підготовки засідання новообраного парламенту відразу після результатів голосування.

Парубій назвав орієнтовну дату першого засідання нового парламенту
Фото: EPA/UPG

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що перше засідання новообраного парламенту відбудеться в кінці серпня - початку вересня.

Про це він сказав журналістам після голосування на одній з виборчих дільниць в Києві, передає "Укрінформ".

"Кінець серпня - початок вересня - орієнтовна дата, коли робоча група може прийняти рішення проводити перше засідання. Апарат ВРУ готовий до активної ефективної роботи, і я негайно організую всі необхідні підготовчі роботи, щоб перше засідання відбулося скоріше", - сказав Парубій.

Він також запевнив, що скличе першу робочу групу з підготовки засідання новообраного парламенту відразу після офіційного встановлення результатів позачергових виборів.

"Я, як голова Верховної Ради України, маю скликати першу робочу групу. Я її невідкладно скличу. Після того, як будуть опубліковані дані щодо виборів і за пропорційною системою, і за мажоритарною системою, повинні бути створені три робочі групи - з формування комітетів, з розсадження в залі і з забезпечення депутатів", - зазначив Парубій.

Він висловив надію, що новообрані депутати прислухаються до його пропозицій щодо формування комітетів, зокрема, про створення комітету з питань парламентської реформи.

Нагадаємо, сьогодні, 21 липня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram