ГоловнаПолітика

На окрузі, де балотуються Кононенко і Дубинський, ОВК замінила представників партії невідомими, - "Самопоміч"

Партія заявляє, що на дільницях перебуватимуть 182 "невідомі людини".

На окрузі, де балотуються Кононенко і Дубинський, ОВК замінила представників партії невідомими, - "Самопоміч"
Фото: EPA/UPG

У 94 одномандатному виборчому окрузі (Обухівський і Васильківський райони) окружна виборча комісія незаконно замінила представників партії "Самопоміч" невідомими людьми, не узгодженими з партією. Про це сьогодні заявив представник штабу партії Олег Лаврик.

За словами Лаврика, партія своєчасно, до 3 липня, подала в Окружну виборчу комісію списки членів дільничних комісій, але 19 липня назад всі члени виборчих комісій в 94 окрузі були замінені без відома партії.

"У суботу на засідання ОВК "Самопоміч" звернулася з поданням, щоб замінити членів комісій. Однак комісія відхилила ці подання. Ми звернулися в поліцію і ЦВК. Вночі ЦВК зобов'язала Окружну виборчу комісію ще раз розглянути подання, але на ранковому засіданні його знову відхилили", - зазначив Лаврик.

Причину відхилення членів комісії політик не назвав.

У "Самопомочі" відзначили, що мова йде про 182 членів дільничних комісій, 34 з яких займають керівні посади - очолюють комісію, є секретарями або заступниками голів.

"Самопоміч" закликала правоохоронні органи негайно втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, в одномандатний виборчий округ №94 входять міста обласного підпорядкування Васильків та Обухів, а також Васильківський і Обухівський райони Київської області. За мажоритарною системою тут балотуються в Раду Ігор Кононенко, який в травні вийшов з президентської партії "Європейська Солідарність" і Олександр Дубинський, висунутий "Слугою народу". Ігор Мосійчук, який балотувався в цьому окрузі, знявся з виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram