ГоловнаПолітика

Проти газети Спілки угорців порушили справу через публікацію карти Закарпаття в кольорах прапора Угорщини (оновлено)

Передовицею газети "Карпаталія" зацікавилися в МЗС і СБУ.

Міністерство закордонних справ України звернулося до Генпрокуратури і Служби безпеки з проханням порушити справу з приводу ілюстрації в газеті "Карпаталія", яку видає Спілка угорців Закарпаття.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок у Twitter.

"На першій сторінці газети "Карпаталія" ГО "Товариство угорської культури Закарпаття" під гаслом "Угорцю, вставай!" проілюстрована приналежність до Угорщини низки територій України. Сепаратизм! ГПУ і СБУ повинні ініціювати відкриття провадження", - написав Божок.

Оновлення. Слідчий відділ Управління СБУ в Закарпатській області порушив кримінальне провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу через цю газету.

"З огляду на те, що зображення з картою Закарпатської області на тлі угорського прапора містить ознаки зазіхання на територіальну цілісність України і може спровокувати сепаратистські настрої в середовищі угорської національної меншини, поширення друкованих матеріалів із зазначеними зображеннями є публічними закликами до зміни меж території або державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, раніше МЗС звернулося до "компетентних органів" через участь угорського міністра у виборчій кампанії на Закарпатті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram