ГоловнаПолітика

Росіяни хочуть розмови і кінця війни, - помічник президента

"Путін така людина, яка, по-моєму, нікому нічого не винна. У нас є впевненість, що ми доможемося цих переговорів, що він сяде з нами за стіл", - вважає Шефір.

Росіяни хочуть розмови і кінця війни, - помічник президента
Фото: Макс Требухов

Перший помічник президента Сергій Шефір вважає, що Росія хоче переговорів з приводу війни на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Ми думаємо, що вони (росіяни, - ред.) хочуть розмови і кінця війни. Не впевнений, що я геополітично розумію їх, але мені хочеться думати, що великого комфорту від усього, що відбувається, у них теж немає", - зазначив Шефір.

Помічник президента додав, що команда голови держави шукає можливості вийти на переговори з Москвою.

"Ми хочемо вийти на нормальний переговорний процес з Росією. Для цього потрібно зробити перший крок. Повинен бути мир. Будь-яка війна закінчується переговорами. Але без втрати територій з нашого боку! Ми шукаємо можливість зараз вийти на розмову на рівних", - сказав Шефір.

Помічник президента на "70% упевнений в успішному результаті" переговорів з РФ.

"Путін думає теж, напевно, про свою країну, і хотів би вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою. Зараз перше завдання - повернути моряків. Якщо Путін віддасть нам військових, то це привід, щоб сісти і поговорити з ним... Ви знаєте, Путін така людина, яка, по-моєму, нікому нічого не винна. У нас є впевненість, що ми доможемося цих переговорів, що він сяде з нами за стіл", - заявив помічник президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram