ГоловнаПолітика

Підготовка Українського дому під офіс президента може початися через місяць

У разі нормального фінансування Зеленський зможе переїхати в новий офіс через 6-10 місяців.

Підготовка Українського дому під офіс президента може початися через місяць
Фото: Макс Требухов

Ревіталізація будівлі Українського дому під офіс президента може початися через місяць. Загальна вартість переїзду може скласти понад 300 млн грн. Про це розповів співавтор проекту щодо переїзду, засновник архітектурного бюро 33ВY Іван Юнаков під час презентації концепції нового офісу президента, передає "Інтерфакс-Україна".

"Загалом, команда працює близько двох місяців, по суті, ми готуємо технічне завдання для того, щоб проектний інститут, який має доступ до секретної інформації, зміг зробити проект щодо техзавдання ... З урахуванням того, що багато роботи вже зроблено, думаю, цілком реально за один місяць це зробити і вийти на будівельний майданчик", - заявив Юнаков.

За його словами, Мінрегіон затвердив приблизну вартість реконструкції адмінбудівель, вона становить близько 300 млн грн. Однак це не остаточна сума. Більш точну цифру можна буде озвучити після врахування вартості всієї інженерії.

У разі нормального фінансування новий офіс президента буде готовий до експлуатації через 6-10 місяців. Одне з основних завдань щодо робіт в Українському домі - вивести старе інженерне обладнання з підземного приміщення площею майже 4 тис. кв. м і зробити там підземний паркінг на 100 машиномісць.

Архітектори також планують поруч з майбутнім офісом прилаштувати невелику одноповерхову скляну будівлю для інфоточки і центру прийому громадян. А також добудувати паркування для його відвідувачів. Проект офісу передбачає 500 робочих місць.

У центрі атріуму архітектори хочуть поставити скульптуру сучасного мистецтва.

Нагадаємо, Музей історії Києва висловив занепокоєння у зв'язку з рішенням перенести Офіс президента з Банкової до Українського дому. Причина тому - на четвертому і п'ятому поверхах Українського дому зберігаються фонди музею, які налічують близько 300 тис. експонатів. Музей історії Києва розраховує на територію Гостинного двору, проте остаточного рішення про його передання в комунальну власність ще немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram