ГоловнаПолітика

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії до кінця січня 2020 року

Рада ЄС продовжила санкції проти Росії до кінця січня 2020 року
Фото: Вести Экономика

Рада ЄС оголосила в четвер про продовження до 31 січня 2020 року секторальних, економічних санкцій проти Росії. Відповідне комюніке опубліковано на сайті Ради ЄС.

"27 червня 2019 року Рада продовжила до 31 січня 2020 року економічні санкції, спрямовані проти специфічних секторів російської економіки", - сказано в документі.

Рішення прийнято на основі інформації, яку канцлер ФРН Анґела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон представили Європейській раді 20-21 червня 2019 року про стан реалізації Мінських угод, з якими ЄС пов'язує збереження санкцій.

Обмежувальні заходи ЄС у сфері економіки стосуються фінансового, енергетичного і оборонного секторів РФ, а також товарів подвійного призначення.

Економічні санкції включають: обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п'яти російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами ЄС, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній.

Крім того, санкції передбачають обмеження доступу Росії до окремих, які мають стратегічне значення, технологій і послуг, які можуть використовуватися для розробки і видобутку нафти.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи відновила права російської делегації, після чого ПАРЄ покинули делегації 7 країн, у тому числі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram