ГоловнаПолітика

Хомчак доповів Зеленському про стан справ у армії

Президент розглянув і погодив порядок застосування ЗСУ та інших сил оборони. 

Хомчак доповів Зеленському про стан справ у армії
Хомчак доложил Зеленскому о состоянии дел в армии
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розглянув і погодив документи, що встановлюють порядок застосування Збройних сил України та інших складових сил оборони.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Ці документи визначають стратегічні цілі, завдання, склад ЗСУ, інших складових сил оборони, їхню потребу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, матеріально-технічних засобах, фінансових та інших ресурсах, необхідних для виконання завдань", - ідеться в повідомленні.

Зеленський також заслухав доповідь начальника Генштабу - головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака про стан справ у армії. Президент наголосив на необхідності підвищення інтенсивності впровадження заходів оборонної реформи.

"Особливу увагу звертаю на реформування управління ЗСУ", - сказав він.

Зеленський зазначив, що з 2020 року в Україні має розпочатися впровадження стандартів НАТО в діяльності ЗСУ, насамперед - у підготовці військ.

"Ця робота не має бути імітацією, а стати реальними кроками реформування української армії відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. При цьому ми повинні пам'ятати, що основною цінністю є людина", - наголосив президент.

Він додав, що необхідно підвищити престиж військової служби і створити для цього всі умови. Головним при цьому є гідне і стабільне грошове забезпечення, житлові умови та реалізація пакету соціальної підтримки військовослужбовців.

"Тільки після цього професія захисника стане однією з найпрестижніших у країні", - сказав президент.

Він зазначив, що в зоні проведення ООС також необхідно забезпечити належні умови життєдіяльності особового складу всіх складових сектору безпеки й оборони, що беруть участь в операції.

"Збереження життя і здоров'я особового складу має стати головним пріоритетом роботи командирів усіх рівнів. А для цього доцільно надати їм максимальну ініціативу й повноваження в прийнятті рішень - з чіткою відповідальністю за результати їх виконання", - наголосив Зеленський.

Президент звернув увагу Хомчака на необхідність вжиття заходів щодо недопущення виникнення диверсій на арсеналах, базах і складах. Він також ознайомився з роботою Центру оперативного управління і контролю Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський звільнив Віктора Муженка та призначив начальником Генштабу ЗСУ генерала Хомчака, який командував операцією в Іловайську. Комісія Ради встановила, що наказ про вихід українських військових з Іловайська дав саме він.

4 червня, під час візиту в Брюссель, Зеленський сказав, що Хомчак братиме участь у переговорах контактної групи щодо Донбасу в Мінську, але потім передумав, вирішивши, що нині участь Хомчака в зустрічі ТКГ буде недоцільною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram