ГоловнаПолітика

Денісова: в СІЗО, де утримують тяжкохворого активіста Бекірова, спалах кору

Омбудсмен вважає його подальше перебування там вкрай небезпечним.

Денісова: в СІЗО, де утримують тяжкохворого активіста Бекірова, спалах кору
Эдем Бекиров
Фото: Радио Свобода

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в Сімферопольському СІЗО, де утримують тяжкохворого українського активіста Едема Бекірова, стався спалах кору. Про це йдеться на сторінці омбудсмена в Facebook.

За її словами, Бекіров не хворів на кір, тому через відсутність імунітету дуже висока можливість його зараження, що є вкрай небезпечно.

"З огляду на критичний стан здоров'я Едема Бекірова, його подальше перебування в СІЗО є вкрай небезпечним", - написала Денісова.

Омбудсмен зазначила, що за словами адвокатів активіста, щоб не виконувати рішення Європейського Суду з прав людини, який зобов'язав Росію негайно госпіталізувати Бекірова в лікарню нетюремного типу, активіста вивозили на короткострокове обстеження.

На початку червня суд продовжив арешт тяжкохворого Едема Бекірова до 12 серпня. Слідчий заявив, що слідство не має матеріалів, які доводили б неможливість утримання Бекірова в СІЗО.

Раніше адвокат Бекірова повідомляв, що у активіста проблеми з серцем, підшлунковою залозою і цукровий діабет.

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали при в'їзді в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, в чому звинувачується Бекіров. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частиною 2 статті 222.1 КК РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram