ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Центрвиборчком зареєструвати Онищенка кандидатом на вибори

Суд визнав поважними причини відсутності Онищенка в Україні з 2016 року.

Суд зобов'язав Центрвиборчком зареєструвати Онищенка кандидатом на вибори
Фото: jetsettler.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенко кандидатом у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради. Про це пише "Слідство.Інфо", посилаючись на текст рішення.

Повідомляється, що Онищенко подав до суду на рішення Центрвиборчкому, який відмовився зареєструвати його кандидатом на вибори до парламенту через те, що він протягом останніх 5 років не проживав в Україні.

У своїй біографії Онищенко написав, що з 2016 року і до тепер перебуває за межами України через те, що представляв Україну на змаганнях з кінного спорту "в статусі вершника".

"На підтвердження Онищенко надав лист від Громадської організації "Всеукраїнська федерація кінного спорту України". Суд прийняв його докази і задовольнив клопотання", - повідомляє видання.

У рішенні суду колегія суддів зазначає, що зазначені документи підтверджують поважність причини виїзду Онищенко за межі України з 2016 року по тепер.

Нагадаємо, Онищенко втік з України і перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук.

5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державної НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

У "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважають його мати Інесу Кадирову і бізнесмена Валерія Постного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram