ГоловнаПолітика

Зеленський: війна не повинна стати звичним явищем для наступних поколінь

Сьогодні в Україні - День скорботи і пам'яті жертв війни.

Зеленський: війна не повинна стати звичним явищем для наступних поколінь
Фото: пресс-служба президента

Потрібно зробити все, щоб війна не стала звичним явищем для наступних поколінь. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, передає прес-служба глави держави.

"Війна приносить тільки кров, горе і страждання. Повинні робити все, щоб вона не стала для наступних поколінь звичним явищем життя", - заявив Зеленський.

Зеленський нагадав, що рано-вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва.

"Друга світова, яка увірвалася в наш дім, відтоді охопила всю територію України. Торкнулася кожної сім'ї, кожної людської долі. Ми повинні пам'ятати ті страшні роки, подвиг тих, хто захищав нашу країну", - зазначив президент.

Нагадаємо, 17 червня Зеленський заявив, що Україна не готова до діалогу з сепаратистами, але згодна працювати в Мінському форматі для встановлення миру на Донбасі.

Раніше Зеленський говорив, що розраховує на допомогу великого бізнесу у відновленні Донбасу. У червні він зустрівся з Рінатом Ахметовим і Віктором Пінчуком і, за його словами, досяг певних домовленостей.

Також Зеленський під час виступу на Бізнес-форумі заявив, що Коломойський буде вкладати в інфраструктуру Донбасу, але ще про це не знає. Сам Коломойський відповів, що "може пофарбувати кіоск".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram