ГоловнаПолітика

Пашинський балотуватиметься в мажоритарці

ЦВК зареєструвала кандидатами в нардепи Розенблата, Капліна, Мамая і Мішеля Терещенка.

Пашинський балотуватиметься в мажоритарці
Фото: Макс Левин

Заступник керівника фракції НФ, голова профільного комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на виборах у Раду балотуватиметься в окрузі №64, де 2014 року виграв Володимир Арешонков (БПП) і де він намагається переобратися і зараз.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Підозрюваний у корупції нардеп Борислав Розенблат балотуватиметься в тому самому окрузі №62 в Житомирі, де виграв вибори 2014 року.

Депутат Верховної Ради Сергій Каплін, який наприкінці травня вийшов з фракції Блоку Петра Порошенка, і колишній мер Полтави Олександр Мамай конкуруватимуть у Полтавському окрузі №144.

Колишня прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова балотується в окрузі №196 із центром у Корсуні-Шевченківському.

У Києві на Троєщині знову балотується Андрій Іллєнко з ВО "Свобода", водночас його брат Пилип Іллєнко йде на вибори за списком цієї політсили.

Також серед зареєстрованих кандидатів у депутати Ради кілька депутатів від партії "Самопоміч", наприклад мер Глухова Мішель Терещенко.

Так, сьогодні ЦВК зареєструвала 122 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, зокрема тих, що балотуються як самовисуванці - 97, висунутих політичними партіями - 25.

Отже, загалом станом на 18 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 583 кандидатів у народні депутати України, зокрема 511 тих, що балотуються як самовисуванці, і 72 - висунутих політичними партіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram