ГоловнаПолітика

У Кремлі заявили, що Путін почне зустріч із Зеленським "з правильних фраз"

"Ми бачили ці слова президента України, які він виголосив у одному з інтерв'ю".

У Кремлі заявили, що Путін почне зустріч із Зеленським "з правильних фраз"
Дмитрий Песков и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

У Кремлі прокоментували вислів президента України Володимира Зеленського про те, що на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним він передусім порушить питання Донбасу і Криму.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, ми бачили ці слова президента України, які він виголосив у одному з інтерв'ю... У мене немає сумнівів, що президент Путін завжди починає спілкування з правильних фраз. Якщо таке спілкування коли-небудь відбудеться, я не сумніваюся, що він теж почне спілкування з правильних фраз", - сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Він також заявив, що питання приналежності Донбасу "потрібно обговорювати з жителями цього регіону".

"Щодо Донбасу, то, напевно, треба це говорити не Путіну, а жителям Донбасу. Вони є безпосереднім співрозмовником", - сказав Пєсков.

"А про Крим уже й особливо говорити нічого", - додав він.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю німецькій газеті "Більд" Зеленський заявив, що на зустрічі з Путіним він передусім скаже йому, що Крим і Донбас - це Україна.

Сьогодні, 18 червня, під час візиту до Берліна Зеленський повідомив, що першу робочу зустріч у форматі "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) заплановано на липень. Це буде зустріч для підготовки саміту голів держав - на рівні радників.

Останній саміт "четвірки" відбувся ще восени 2016 року.

Колишній президент Петро Порошенко неодноразово говорив, що проблема "нормандського формату" не в його складі, а в небажанні Кремля до мирного врегулювання.

На початку червня повідомлялося, що зустріч на рівні президентів може пройти під час святкування пам'ятної дати висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії. Однак Путін заявив, що що його туди не запросили. 11 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що РФ готова до зустрічей в "нормандському форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram