ГоловнаПолітика

Рада розглянула 466 поправок до проекту Виборчого кодексу з 4568

Депутати продовжать розгляд з поправки №467.

Рада розглянула 466 поправок до проекту Виборчого кодексу з 4568
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада у вівторок, 18 червня, розглянула 466 поправок до другого читання нового Виборчого кодексу, загалом їх у документі 4568.

Про це повідомив глава парламенту Андрій Парубій, передає "РБК-Україна".

"Продовжимо розгляд з поправки 467", - сказав він.

Крім того, перед закриттям вечірнього засідання перший віце-спікер Ірина Геращенко оголосила про вихід депутата ВР Дмитра Лубинця зі складу фракції "Блок Петра Порошенка".

Після цього Парубій закрив вечірнє засідання парламенту.

Нагадаємо, Виборчий кодекс був ухвалений в першому читанні в листопаді 2017 року мінімально необхідною кількістю голосів.

Кодекс об'єднає в собі положення п'яти законів: про вибори президента, про вибори народних депутатів, про місцеві вибори, про Центрвиборчком і про державний реєстр виборців.

Цей кодекс розроблявся на базі проекту, підготовленого робочою групою під керівництвом Юрія Ключковського та зареєстрованого ще в березні 2010 року. Тоді над кодексом працювали провідні фахівці з виборчого законодавства, документ отримав позитивний висновок Венеціанської комісії.

Кодекс передбачає відмову від мажоритарної системи виборів і перехід на пропорційну з відкритими партійними списками.

У травні 2019 року профільний комітет Ради схвалив проект Виборчого кодексу до другого читання. 6 червня парламент розглянув менш ніж 3% правок до документа (134 правки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram