ГоловнаПолітика

Полторак представив нового голову Генштабу Хомчака Збройним силам

Генерал назвав своїм головним завданням збереження життя і здоров'я особового складу.

Фото: facebook.com/generalpoltorak

Міністр оборони Степан Полторак уранці 23 травня представив нового голову Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака Генеральному штабу і Збройним силам.

Під час цього заходу Хомчак назвав основні принципи, яких він має намір дотримуватися під час своєї роботи.

"Наше головне завдання - збереження життя і здоров'я особового складу. Воно повинне перебувати в основі всіх управлінських рішень як у зоні проведення Операції об'єднаних сил, так і за її межами. Вища цінність - це людина", - сказав Хомчак під час свого виступу.

Фото: facebook.com/generalpoltorak

Також генерал висловився за припинення ручного управління в ЗСУ, окозамилювання, показухи і видачі бажаного за дійсне.

Хомчак додав, що має намір підвищити вимоги до командирів і начальників усіх рівнів, які повинні бути зразком для наслідування і прикладом для підлеглих. "Сучасний командир повинен об'єднувати в собі патріотизм, професійну компетентність, особисту дисциплінованість, ініціативність, творчий підхід до справи", - сказав начальник Генштабу.

Він пообіцяв, що буде враховувати пропозиції, які подають командири бригад, батальйонів, рот і взводів з лінії зіткнення.

Хомчак додав, що продовжить раніше певні реформи Збройних сил, у тому числі спрямовані на наближення до стандартів НАТО.

Міністр Полторак попросив Хомчака підготувати пропозиції щодо кадрових змін у ЗСУ і рішенням, які потрібно ухвалити найближчим часом.

Фото: facebook.com/generalpoltorak

Нагадаємо, звільнення начальника Генштабу Віктора Муженка і призначення на цю посаду Руслана Хомчака було першим кадровим рішенням нового президента Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram