ГоловнаПолітика

Сьогодні в Гамбурзі пройдуть слухання Міжнародного трибуналу у справі українських моряків

Рішення трибуналу очікується через 2-3 тижні.

Сьогодні в Гамбурзі пройдуть слухання Міжнародного трибуналу у справі українських моряків
Международный трибунал по морскому праву в Гамбурге
Фото: itlos.org

Міжнародний трибунал з морського права сьогодні, 10 травня, заслухає позов України у справі про захоплення Росією українських суден і моряків у Чорному морі в листопаді 2018 року. Про це повідомила прес-секретар трибуналу Юлія Ріттер, пише "Інтерфакс-Україна".

"Спочатку будуть слухання. Рішення буде винесено пізніше, і його зачитають на окремому засіданні", - сказала вона. Дати цього засідання поки що невідомо. Українська сторона очікує, що рішення буде прийнято впродовж 2-3 тижнів.

Представник прес-служби трибуналу зазначила, що минулого тижня у відомстві отримали ноту російського посольства в Німеччині, в якій дипломати з РФ пишуть, що відмовляються брати участь у слуханнях.

Нагадаємо, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з приводу тимчасових заходів щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, затриманих у Керченській протоці в листопаді 2018 року. МЗС України вказував, що, відповідно до Конвенції ООН з морського права, військово-морські судна і їх персонал мають абсолютний імунітет, який передбачає, що іноземні держави не можуть їх заарештовувати, затримувати і судити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram