ГоловнаПолітика

Апеляційний суд Києва відмовився зняти арешт з активів Коломойського

Суд зберіг арешт активів як забезпечення боргів ПриватБанку з рефінансування.

Апеляційний суд Києва відмовився зняти арешт з активів Коломойського
Игорь Коломойский
Фото: стопкадр из видео

Київський апеляційний суд відмовив Національному банку в задоволенні скарги про зняття арешту з активів компаній, пов'язаних із колишнім власником ПриватБанку Ігорем Коломойським.

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на дані судового реєстру.

Відзначають, що суд зберіг арешт активів, які були передані "приватівцями" в іпотеку/заставу для Нацбанку як забезпечення боргів ПриватБанку з рефінансування.

Під арешт потрапили майже 1,3 тис. одиниць залізничного рухомого складу, зерновий термінал "Бориваж", завод "Біола", офісна будівля в Києві, яку орендує телеканал "1+1", літак Boeing 767-300, ангар для обслуговування літаків, 34 земельні ділянки в Одеській області, а також численна нерухомість.

У суді НБУ наполягав, що лютневий арешт активів повинен бути скасований, враховуючи, що Печерський райсуд Києва в 2017 році вже арештовував це ж майно.

Крім цього, зазначено, що повторний арешт активів Коломойського "унеможливлює здійснення задоволення його вимог за рахунок предмета іпотеки (застави), в тому числі шляхом реалізації позасудового способу звернення стягнення".

До націоналізації Коломойському належали 41,6572% акцій ПриватБанку, Triantal Investments Ltd - 16,5748% акцій.

Нагадаємо, в грудні 2016 року уряд України за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких у той час були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію банку. ПриватБанк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію було витрачено понад 155 млрд гривень.

18 квітня Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов Коломойського до Нацбанку і Кабінету Міністрів, визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку. 19 квітня стало відомо про ще одне рішення суду на користь Коломойського - суд скасував рішення НБУ про визначення переліку пов'язаних із ПриватБанком фізичних і юридичних осіб.

20 квітня Печерський райсуд Києва прийняв рішення про розірвання поручительства Коломойського щодо кредитів рефінансування ПриватБанку, отриманих до входження держави в його капітал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram