ГоловнаПолітика

НАТО пообіцяло посилити підтримку України в рамках трастових фондів

Раніше Порошенко затвердив програму "Україна - НАТО" на 2019 рік.

НАТО пообіцяло посилити підтримку України в рамках трастових фондів
Фото: vkurse.ua

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) посилить підтримку України в рамках трастових фондів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

"НАТО і надалі підтримуватиме Україну на її шляху до євроатлантичної інтеграції, збільшуючи фінансові внески до цільових фондів", - сказав керівник проектів трастового фонду НАТО Фредерік Пежо під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також він повідомив, що представники Агентства НАТО щодо забезпечення NSPA планують передати реабілітаційному центру для військовослужбовців на спортивно-навчальній бази Міноборони "Тисовець" спеціальний автобус, обладнаний для транспортування поранених бійців, а також медичне обладнання для військового госпіталю в місті Ірпінь.

Він також додав, що робота трастового фонду з медичної реабілітації військовослужбовців буде продовжена до 2021 року і що будуть виділені кошти на реалізацію низки проектів.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр подякувала НАТО за стійку позицію і підкреслила, що Україна продовжить дотримуватися курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Також вона повідомила стороні НАТО про прийняття Президентом Петром Порошенком закону, який визначає завдання і обов'язки державних органів влади в Україні на реалізацію стратегічного курсу в ЄС і НАТО.

Крім того, на зустрічі сторони обговорили організацію візиту до Києва Генерального менеджера Агентства НАТО з підтримки і постачання (NSPA), який планується в травні цього року.

Нагадаємо, навесні 2018 року Альянс визнав прагнення України до набуття повноцінного членства в цій організації. Президент Петро Порошенко після цього заявив, що наступна мета України - План дій щодо членства (ПДЧ).

10 квітня Президент Петро Порошенко затвердив програму "Україна - НАТО" на 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram