ГоловнаПолітика

Солом'янський суд зобов'язав НАБУ порушити справу про розтрату держкоштів "Кінокварталом" Зеленського

Фільм "Я, ти, він, вона" мали знімати українською мовою.

Солом'янський суд зобов'язав НАБУ порушити справу про розтрату держкоштів "Кінокварталом" Зеленського
Фото: uacrisis.org

Національне антикорупційне бюро почало розслідування за фактом можливої розтрати коштів Державного агентства з питань кіно компанією Володимира Зеленського "Кіноквартал". Про це сьогодні на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради сказав директор бюро Артем Ситник.

Він зазначив, що на початку квітня в НАБУ надійшла заява від організації "Спілка добровольців" про здійснення компанією "Кіноквартал" корупційного правопорушення. Йдеться про те, що Держкіно фінансувало 49% бюджету фільму цієї компанії під назвою "Я, ти, він, вона".

"Спілка добровольців" заявляє, що умовою фінансування було створення фільму повністю українською або кримськотатарською мовами, але компанія Зеленського цю умову не виконала, а отже, допустила розтрату держкоштів.

Ситник зазначив, що за підсумками інформаційно-аналітичної перевірки детективи не встановили факту злочину і відмовилися порушувати кримінальне провадження, після чого "Спілка добровольців" звернулася до суду, який зобов'язав детективів НАБУ відкрити провадження.

"Рішення суду виконано, кримінальне провадження зареєстровано", - повідомив директор Антикорупційного бюро.

Він зазначив, що звернення організації розглядав начальник головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський.

Солом'янський районний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити справу за фактом можливого привласнення та розтрати грошових коштів службовими особами компанії "Кіноквартал", засновником якої є Зеленський, і чиновниками Державного агентства з питань кіно.

Служба безпеки України також перевіряє в рамках кримінального провадження інформацію про фінансування виборчої кампанії кандидата в президенти, шоумена Володимира Зеленського бойовиками самопроголошеної "Донецької народної республіки" і російськими спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram