ГоловнаПолітика

У Зеленського відреагували на указ Путіна про паспортизацію ОРДЛО

"Російська Федерація визнала свою відповідальність як держава-окупант".

У Зеленського відреагували на указ Путіна про паспортизацію ОРДЛО
Фото: пресс-служба Владимира Зеленского

У команді Володимира Зеленського, що переміг на президентських виборах, відреагували на указ президента РФ Володимира Путіна про видачу паспортів жителям Донбасу.

Про це йдеться в заяві на сторінці команди Зеленського в Facebook.

"Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово непідконтрольних нашій державі територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність як держави-окупанта", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжьої ролі Росії, як держави-агресора, яка веде проти України війну"

"На жаль, цей указ не наближає нас до вирішення основного завдання - припинення вогню", - наголошується в повідомленні.

"Незважаючи на це, Україна буде робити все від неї залежне, щоб захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які змушені перебувати на окупованих територіях. Україна також розраховує на підтримку міжнародної спільноти в питанні захисту інтересів, прав і свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, і розраховує на посилення дипломатичного тиску та санкцій на РФ. Донбас - це Україна", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент Росії Володимир Путін підписав указ, що спрощує отримання російського громадянства для українців, що живуть на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Чинний президент Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту посилити санкції проти Росії за паспортизацію ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram