ГоловнаПолітика

​КВУ: через невеликий розмір бюлетеня видно, за кого голосують виборці

Позначку також можна побачити крізь прозору урну.

​КВУ: через невеликий розмір бюлетеня видно, за кого голосують виборці
Фото: Блок Петра Порошенка

Спостерігачі у другому турі виборів президента України у всіх регіонах повідомляють, що на дільницях часто можна побачити, за кого проголосував той чи інший виборець.

Про це повідомляється на сторінці Комітету виборців України у Фейсбуці.

"Це відбувається через невеликий розмір бюлетеня, позначку на якому можна побачити крізь прозору урну", - йдеться в повідомленні.

У КВУ зазначають, що виборці часто не згортають свій бюлетень, кидаючи його в урну, тому можна побачити, за кого вони проголосували.

"Так, результати волевиявлення можуть побачити сторонні особи, зокрема, - інші виборці, спостерігачі, члени комісії. Така ситуація іноді призводить до зауважень з боку виборців, які вважають, що так порушується їхня таємниця голосування. Також низка фото виборчих скриньок із заповненими бюлетенями активно публікуються в соціальних мережах", - зазначають в КВУ.

Нагадаємо, бюлетень другого туру президентських виборів - сіро-блакитного кольору, розміром 20 на 15 см. У першому турі виборів виборчий бюлетень був найбільшим за розміром за час незалежності України.

Кандидат у президенти шоумен Володимир Зеленський у другому турі показав свій заповнений бюлетень журналістам.

Після першого тури виборів на лідера Радикальної партії Олега Ляшка та нардепа Ігоря Мосійчука за демонстрацію бюлетенів були складені адмінпротоколи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram