ГоловнаПолітика

Уночі перед другим туром суд відхилив позов про зняття Зеленського з виборів

Позивач намагався довести підкуп виборців Зеленським.

Уночі перед другим туром суд відхилив позов про зняття Зеленського з виборів
Фото: facebook.com/ze2019official

У Шостий апеляційний адміністративний суд Києва напередодні другого туру президентських виборів було подано адміністративний позов про скасування реєстрації кандидата Володимира Зеленського.

Позивачем виступив спостерігач від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрій Хилько, якого у штабі Зеленського назвали "відомим подаванням таких дивних позовів". Раніше він намагався довести в суді, що зустріч Зеленського з президентом Франції нібито була незаконною передвиборною агітацією.

Претензії Хилька полягали в поширенні безкоштовних квитків на дебати між Зеленським і Порошенком. Він просив суд визнати факт поширення безкоштовних квитків підкупом виборців і на цій підставі зобов'язати ЦВК скасувати реєстрацію Зеленського.

Захист кандидата в президенти під час дебатів назвав цей позов інструментом для створення інформприводу і останньою спробою не допустити Зеленського до виборів.

Суд прийняв рішення відмовити позивачу в задоволенні його позовних вимог і зобов'язати його сплатити судовий збір.

Рішення було оголошено близько першої ночі.

Колишній член Центральної виборчої комісії Андрій Магера, коментуючи позов Хилька у фейсбуці, зазначив, що Зеленського неможливо зняти з виборів таким позовом.

"Навіть якщо допустити, що дійсно мав місце підкуп виборців, то виборчий закон за таке передбачає тільки оголошення попередження Центральною виборчою комісією кандидатові на посаду Президента України. І все", - написав Магера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram