ГоловнаПолітика

Порошенко приїхав на "Олімпійський", щоб здати тест на наркотики незалежному агентству

У штабі Зеленського відмовилися від незалежного тестування.

Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко прийняв пропозицію боксера Володимира Кличка здати аналізи добровільній антидопінговій асоціації. Для цього голова держави прибув на НСК "Олімпійський".

"Пропозиція Кличка здати аналізи найавторитетнішій добровільній антидопінговоїій асоціації VADA - це відмінний привід зняти будь-які питання про об'єктивність результатів тесту на вміст заборонених речовин", - сказав Порошенко.

"Я так розумію, що сьогодні Володимира Зеленського не було. Але я хочу підтримати звернення пана Володимира Кличка. Це не просто примха, а необхідна і абсолютна процедура, щоб наша багатомільйонна нація мала можливість і довіру, що нашим президентом і головнокомандувачем не може стати людина, залежна від наркотиків і алкоголю", - заявив він.

"Підкреслюю, я не стверджую, що Володимир Зеленський є наркоманом, але є абсолютно прозорі процедури найвищих і незалежних експертів, які повинні показати не тільки українцям, а й усьому світу, що український президент - не залежний від наркотиків. Ігнорування цього - це питання ризику і загрози для командування оборонними силами, міжнародною діяльністю", - додав він.

Глава держави зазначив, що не знає вартості проведення аналізів і не платив за них особисто.

Фото: пресс-служба президента

У штабі іншого учасника виборчих перегонів Володимира Зеленського заявили, що їхній кандидат більше не здаватиме жодних аналізів.

Нагадаємо, сьогодні вранці Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти Володимирові Зеленському і Петрові Порошенку в середу по-справжньому здати аналізи фахівцям антидопінгової організації VADA.

5 квітня Порошенко здав аналізи на території НСК "Олімпійський" чотирьом медичним установам, а Зеленський - приватній лабораторії, яка належить його прихильникові. Результати аналізів Зеленського спочатку опублікували "заднім числом" - з датою забору матеріалу 2 квітня, потім цей документ видалили і опублікували новий з правильною датою. Пізніше клініка заявила, що помилка була допущена співробітником лабораторії, а потім узагалі видалила свою сторінку на Фейсбуці.

Перевірка кандидатів у президенти на наркотики і алкоголь була ідеєю самого Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram