ГоловнаПолітика

НАБУ прийшло з обшуком в Агентство з питань розшуку та менеджменту активів

Детективи зацікавилися ситуацією навколо "Росток-Холдингу".

НАБУ прийшло з обшуком в Агентство з питань розшуку та менеджменту активів
Фото: facebook.com/TrueKiev

Національне антикорупційне бюро 3 квітня прийшло з обшуком в Агентство з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Прес-служба Бюро повідомила, що слідчі дії пов'язані з кримінальним провадженням, у рамках якого розслідують обставини спроби захоплення "Росток-Холдингу". Крім того, справа стосується можливого зловживання владою посадовими особами низки державних органів влади, в тому числі правоохоронної і судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн гривень.

Фото: facebook.com/TrueKiev

Попередня правова кваліфікація - ч.3 ст.15, ч.3 ст.206-2, ч.2 ст.364 КК України.

Нагадаємо, торік Харківський районний суд наклав арешт на майно "Росток-Холдингу" - і управління цим підприємством перейшло до АРМА. Агентство на конкурсних засадах обрало управляючого арештованим майном - агрохолдинг I&U Group.

Активи "Росток-Холдинг", передані в управління, є речовими доказами в рамках судового розгляду між акціонером холдингу і його колишнім бізнес-партнером.

ТОВ "Росток-Холдинг", створене 2010 року, є вертикально інтегрованою агропромисловою групою. Спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур, виробництві, переробці і продажу молочної продукції, зернотрейдингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram