ГоловнаПолітика

Російський "злодій у законі" незаконно отримав український закордонний паспорт

Рома Краснодарський виявився громадянином України.

Російський "злодій у законі" незаконно отримав український закордонний паспорт
Фото: npu.gov.ua

Російський "злодій в законі" Роман Кащеєв (Рома Краснодарський, Кащей) незаконно отримав український закордонний паспорт.

Цей факт виявили співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції під час розслідування кримінального провадження про виготовлення закордонних паспортів за хабарі в київському управлінні Міграційної служби.

Під час затримання підозрюваного начальника відділу ДМС силовики знайшли паспорт на ім'я 44-річного Кащеєва, йдеться на сайті поліції.

Виявилося, що він отримав українське громадянство за територіальною ознакою, оскільки його батько народився в Україні. Подаючи документи в Міграційну службу, Кащеєв надав копію ізраїльського паспорта та свідоцтво про народження, видане в Московській області.

Правоохоронні органи Ізраїлю повідомили, що цей паспорт зареєстровано як вкрадений, його видавали іншій людині. Свідоцтво про народження теж підроблене.

Сам Кащєєв зараз під вартою в Польщі і очікує екстрадиції в Росію, де його підозрюють в організації злочинного угруповання, у вимаганні, незаконному обігу зброї і наркотиків.

Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що український закордонний паспорт дає право безвізових поїздок до Євросоюзу. За даними індексу свободи пересування Henley & Partners, в цілому український паспорт дозволяє їздити без віз у 128 країн - це значно більше, ніж російський (118).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram